Säker vård - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Säker vård

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: OM4430
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 14 december 2020 - 17 januari 2021
Stängd GU-10450

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom säker vård. I kursen ingår att beskriva hur säker vård kan förstås utifrån systemtänkande, komplexitet och implementering, att få färdighet och förmåga att bedöma risker i samspelet mellan människa, teknik och organisation (MTO), att bedöma risker för de vanligast förekommande vårdskadorna samt identifiera, att utifrån färdighet och förmåga få kännedom om preventiva åtgärder i förhållande till dessa. I kursen ingår också att utvärdera och kritiskt granska medicintekniska produkter ur ett säkerhetsperspektiv samt utifrån gällande styrdokument, reflektera över teamarbetets och kommunikationens betydelse för säker vård, att förklara säkerhetskulturens betydelse och reflektera över vilka framgångsfaktorer som leder till ändamålsenlig säkerhetskultur. Kursdeltagaren ska också värdera och diskutera det egna arbetets betydelse för att förhindra uppkomst av vårdskador

Efter genomgången kurs ska du kunna argumentera för strategier som syftar till arbete med säker vård.  I kursen ingår litteraturstudier, workshop, seminarier samt ett fördjupningsarbete.

Visa mer

Kursplan

OM4430

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat i samtliga kurser från termin 1, 2 och 3 motsvarande 90 hp i Sjuksköterskeprogrammet 180 hp eller i Röntgensjuksköterskeprogrammet, 180 hp. Alternativt yrkesexamen inom vårdvetenskapens huvudområden. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Institution

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseId=OM4430&subjectType=avanceradKurs
Utskriftsdatum: 2020-08-11