Sexologi för psykologer - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sexologi för psykologer

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2103

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Denna kurs vänder sig till psykologer som i sitt yrkesutövande vill vidareutveckla sin kompetens att på ett kunskapsbaserat och medvetet sätt samtala med människor om det som rör deras sexualitet. Tidigare forskning visar att klienter/patienter rapporterar att de sällan får frågor om hur de har det i sin sexualitet men att de har en önskan om att få samtala om sexualitet i pågående behandling. I studier som fokuserar behandlare framkommer att en majoritet känner sig osäkra inför, alternativt undviker, ämnet sexualitet i behandlingssituationen. Syftet med denna kurs är därför att ge en bred kunskap om sexualitet ur ett psykologiskt perspektiv för att möjliggöra den trygghet som krävs för att fråga om och lyssna till det som klienten/patienten har behov att tala om och bearbeta i sin sexualitet. Ett viktigt moment är också att bli medveten om såväl sin egen sexualitet som egna föreställningar/attityder/emotioner förknippade med andra människors sexualitet. En ökad insikt i vad vi tänker om oss själva som sexuella varelser underlättar vår förståelse för andra människors sexuella identitet och uttryck och kursen innehåller därför reflektionsövningar och rollspel i mindre grupper. Vidare ingår föreläsningar, seminarier, gruppövningar och fallhandledning.

Visa mer

Kursplan

PX2103

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se.

Kursen ges vid

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseId=PX2103
Utskriftsdatum: 2019-09-21