Vedbränning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vedbränning

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FKGVED

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursens syfte är att ge introduktion till och förståelse för vedbränning av keramik samt möjlighet att utveckla och fördjupa sitt eget konstnärliga arbete genom denna teknik. Med utgångspunkt i det egna konstnärskapet fördjupar sig studenten i ett individuellt projekt där egna objekt används för att prova en eller flera vedbränningstekniker.

Kursen fokuserar framförallt på anagamabränning men inleds med en introduktion till vedbränning som område vilken följs av en period för eget arbete med det individuella projektet. Lärarledda vedbränningar med instruktioner och genomgångar utgör den mest undervisningsintensiva delen av kursen där teori kring vedbränningsteknikernas olika moment varvas med praktiskt arbete, genomförande och utvärdering av bränningar samt presentation av det egna projektet.

Kursen avslutas med inlämning av en kursrapport där studenten beskriver det egna projektet samt reflekterar över hur nyvunna kunskaper från vedbränningarna kan bidra till utveckling av det egna konstnärliga arbetet.

Undervisningen sker genom

• workshop
• teknikdemonstrationer
• föreläsningar
• genomgångar och presentationer

För mer information

http://www.hdk.gu.se

Visa mer

Kursplan

FKGVED

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseid=FKGVED
Utskriftsdatum: 2020-08-15