Examensarbete för kandidatexamen i marin vetenskap, inriktning biologi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examensarbete för kandidatexamen i marin vetenskap, inriktning biologi

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MAR302
Sommar
75% Dag
Göteborg
Period: 8 juni 2020 - 27 augusti 2020
Stängd GU-31904

Om kursen

Kursen ger fördjupade kunskaper inom något av marina vetenskapers forskningsområden. Kursen kan användas som examenskurs för kandidatexamen i marina vetenskaper with specialization biologi. Den studerande utför med hjälp av handledare en självständig vetenskaplig uppgift som kan bestå av ett experimentellt arbete, en analys och utvärdering av vetenskapliga data eller en kritisk litteraturgenomgång byggd på originalarbeten. Det färdiga arbetet presenteras i skriftligt i form av en vetenskaplig uppsats samt genom en muntlig presentation.

Examensarbetet kan ske på institutionen för marina vetenskaper, på annan institution inom ämnesområdena eller externt på företag, institut eller myndighet och handleds av vetenskapligt utbildad forskare. För att bli registrerad på kursen krävs en godkänd projektbeskrivning. Examenskursen kan också, efter överenskommelse med institutionen, registreras som 30 hp.

Som student har du ansvaret för att ta kontakt med handledare och examinator. I samband med detta ska du visa att du har de fördjupningskurser som utgör förkunskapskrav. Val av uppgift och tid för kursstart sker i samråd med ämnets examinator och handledaren. För projektförslag se projektkatalogen.

För mer information

https://marine.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

MAR302

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Alternativ 1: Genomgångna kurser MAR101-MAR112, varav minst 90 hp ska vara avslutade och godkända kurser. Alternativ 2: Godkända kurser om 120 hp inom de marina vetenskaperna. Alternativ 3: Baskurser i biologi om 75 hp, Grundläggande kemi 1 (KEM011, 15 hp) samt kurs i oceanografi om minst 7.5 hp

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Barbara Casari
Kontaktformulär
031 - 786 3763
Carl Skottsbergs gata 22B

Institution

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseid=MAR302
Utskriftsdatum: 2020-08-15