Kreativt genreöverskridande ensemble - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kreativt genreöverskridande ensemble

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK886
HT 2020
25% Kväll
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges ht 2020
Inställd 2020-04-15

Om kursen

Spelar du musik eller sjunger, oavsett genre, och är sugen på att bredda dina musikaliska färdigheter och din genrekännedom? Då är kursen i genreöverskridande ensemble kursen för dig! Kursen bygger på samspel i olika konstellationer och du förväntas delta aktivt både som musiker och vid tillfälle även som ensembleledare. Lärarna kommer med inspirerande och utmanande inspel som aktivt och klokt förvaltat, vidgar din genrekännedom och utvecklar ditt spel. Samspelet bygger också starkt på deltagarnas inspel, deras olika genreförtrogenheter, hur de gestaltar sig, hur de möts och hur ny genreöverskridande musik uppstår. Spel varvas med samtal och reflektioner.
Övrigt innehåll i kursen: improvisation, gehörsspel, visst spel från noter, instudering av eget materiel, gemensamma kreativa, skapande moment, inslag av akustisk och förstärkt musik och repetitionsteknik och repetitionsetik.

Höstterminen 2020 går kursen på torsdagar.
 

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK886

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet grundas på inskickat material i form av inspelning. Senast sista ansökningsdag ska detta vara inskickat. Rangordning sker efter bedömd nivå på sångliga/instrumentala samt konstnärliga och musikaliska färdigheter efter eventuell ensemblesammansättning. Det inskickade materialet ska vara av kvalitet som ni anser ger ert material rättvisa.För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover.OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Henrik Cederblom, henrik.cederblom@gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseid=MVK886
Utskriftsdatum: 2020-08-11