Materialitet i det upplevda rummet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Materialitet i det upplevda rummet

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SBMR01 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
50% Distans
Bengtsfors
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 4 av vilka 4 är obligatoriska.
Stängd GU-15050

Om kursen

Kursen är en fördjupning i rumsgestaltning med fokus på hur material påverkar vår upplevelse av rum och vänder sig till exempel till dig som är verksam som arkitekt, scenograf eller fotograf. 

Den rumsliga perceptionen är något som styr mycket av våra beteenden. Inom områden som arkitektur, design och scenografi är det ett av de mest centrala kunskapsområdena. Att materialens egenskaper har stor betydelse för vår upplevelse är en etablerad uppfattning, men vilka egenskaper i materialen är det som påverkar oss, och hur går det till? På vilket sätt kan materialitet användas i en konstnärlig gestaltning?

I kursen varvas teoretiska studier med praktiska, och i diskussioner tillsammans med andra kursdeltagare får du bearbeta dina erfarenheter. Erfarna lärare inom ämnen som materialitet, arkitektur, design, ljus och konstnärlig gestaltning bidrar till en lärandesituation som kan berika dig som arbetar med rumsgestaltning och som vill få tillfälle till fokuserad fördjupning.

Undervisningen är webbaserad med obligatoriska träffar på campus HDK Steneby. Deltagandet sker huvudsakligenonline. Deltagarna träffas på plats i Dals Långed fyra gånger under kursen. Eftersom undervisningen startar på morgonen kan det bli nödvändigt med ankomst kvällen före. Datum för kurstillfället HT 2020 publiceras under våren 2020.

Undervisningsspråket är engelska.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/eng...

Visa mer

Kursplan

SBMR01

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Konstnärlig utbildning om minst 180 hp inom konsthantverk, design, konst, arkitektur
eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska nivå 6/Engelska B.
 

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?courseid=SBMR01
Utskriftsdatum: 2020-08-05