Länkstig

Slöjdämnet och digitala verktyg

Kurs
SLF30G
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25022
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen har som syfte att utveckla dina kunskaper och erfarenheter i att arbeta med digitala verktyg i skolans slöjdundervisning. I kursen ges du möjligheter att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg kan användas i överensstämmelse med läro- och kursplan och hur verktygen bidrar till att utveckla elevernas förmågor.
Observera att du inom kursen förväntas genomföra tre obligatoriska campusdagar på plats i Göteborg.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om hur digitala verktyg kan användas i slöjdundervisning. I kursen ges du möjlighet att utveckla kunskaper om hur digitala verktyg används i överensstämmelse med läro- och kursplan. Vidare problematiseras och diskuteras användning av digitala verktyg i slöjdundervisning och dess konsekvenser för elevers lärande. 

Kursen vänder sig till dig som har påbörjat studier till ämneslärare i slöjd eller har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan, eller har lärarexamen.

Observera att du inom kursen förväntas genomföra tre obligatoriska campusdagar på plats i Göteborg. 

Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare. Vill du veta hur kursen kan vara en del av studierna som leder till behörighet att undervisa i slöjd på grundskolan, ber vi dig kontakta en studievägledare i slöjdämnet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval

Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 165) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.