Somaliskan i den svenska skolan - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Somaliskan i den svenska skolan

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SOL140

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Mot bakgrund av inhämtade kunskaper på föregående kurser syftar denna kurs till att ge insikter om och förståelse för modersmålslärarens roll dels som förmedlare av det somaliska språket och kulturen i ofta mycket heterogena grupper, dels som studiehandledare i skolans övriga ämnen. Den syftar även till att vidareutveckla sådana ämneskunskaper och språkdidaktiska insikter som är relevanta för den som undervisar i somaliska som modersmål i den svenska skolan. Kursen skall även ge förutsättningar att självständigt vidareutveckla sin pedagogiska kompetens inom ämnet somaliska och att arbeta med didaktiska frågor och problem förankrade i vetenskaplig teori. Slutligen diskuteras frågor kring bedömning och betygssättning, de styrdokument som gäller för undervisningen, liksom det befintliga utbudet av läromedel i somaliska och den bild av den somaliska kulturen som presenteras i olika läromedel. Under kursen analyseras även somaliskpråkiga elevers språkproduktion och olika elevers behov av stöd bedöms utifrån de insikter som förvärvats under kursens gång. Även andra perspektiv och frågeställningar som under kursens gång väcks kring modersmålslärarens arbetsvillkor och uppgift i ämnet somaliska kan komma att diskuteras i kursgruppen. För att kunna tillgodogöra sig kursen bör man tala flytande somaliska.

För mer information

https://canvas.gu.se/courses...

Visa mer

Kursplan

SOL140

Studievägledning

Eva-Lena Axelsson, tel: 031-786 1795. Mail: studievagledning.afrikanska@sprak.gu.se

Institution

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Futbildning.gu.se%2Fkurser%2Fkurs_information%2F%3FcourseId%3DSOL140&recipientName=Pontus+Sund%E9n&encodedEmail=cG9udHVzLnN1bmRlbkBndS5zZQ&courseId=SOL140
Utskriftsdatum: 2020-08-03