Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKAKG1

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

En praktisk och teoretisk kurs som behandlar konstnärlig gestaltning i den offentliga miljön. Kursen reser konkreta frågeställningar kring vad offentlig konstnärlig gestaltning kan innebära, både ur ett praktiskt och ett estetiskt perspektiv. Kursen inkluderar aspekter på exempelvis: brukaren, rummet, hållbarhet, säkerhet, ekonomi, etik och rättigheter.

Kursens tema är konstens roll i det offentliga rummet utifrån kommunikation och social kontext. Studierna baseras på att studenten utvecklar och presenterar egna förslag till konstnärlig gestaltning i ett givet offentligt rum.

I kursen ingår konstnärlig nutidsorientering och praktiska övningar. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och studiebesök på temat offentliga rum.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKAKG1

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Futbildning.gu.se%2Fkurser%2Fkurs_information%2F%3Fcourseid%3DFKAKG1&recipientName=Pontus+Sund%E9n&encodedEmail=cG9udHVzLnN1bmRlbkBndS5zZQ&courseid=FKAKG1
Utskriftsdatum: 2020-08-08