Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bilderboken och omvärlden

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: FKGBBO
HT 2017
25%
Göteborg
Period: 28 augusti 2017 - 14 januari 2018
Stängd GU-15053

Om kursen

Syftet med kursen är att öka förståelsen för bilderboken och för skönlitterärt bilderboksberättande. Studenten tränas i att identifiera det som är specifikt med bilderboken som medium – samspelet mellan text, bild, bok och läsare i olika åldrar. Ett särskilt fokus ligger på att identifiera hur val av gestaltning påverkar berättelsen.

Studenten tränas även i bild- och textanalys och bilderbokstolkning. Kursen problematiserar kring vem den specifika läsaren för bilderboken är, tar upp vad det innebär att rikta sig till barn i text och bild samt behandlar barnets kognitiva och psykologiska utveckling.

Kursen vänder sig till yrkesverksamma förmedlare av bilderböcker, som vill fördjupa fördjupa sin förståelse för skönlitterära bilderböcker. Till exempel bibliotekarier, pedagoger, kritiker, bokhandelsmedhjälpare förlagsredaktörer och journalister.

Undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. Ett eget teoretiskt projekt löper parallellt under kursens gång. En del av projektet är att identifiera bilderbokens funktion i den egna yrkesrollen.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

FKGBBO

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Minst 180 hp från studier vid universitet eller högskola, eller kunskaper som bedömas likvärdiga. Detta innebär att även kunskaper från en relevant yrkesverksamhet kan bedömas.

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?