Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FLIMMER - Att skriva bland troll och cyborger

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FLIT35
VT 2018
50% Nätbaserad
Internet
Period: 15 januari 2018 - 3 juni 2018
Stängd GU-25104

Om kursen

Kursen FLIMMER – att skriva bland troll och cyborger vänder sig till dig som skriver och är intresserad av att vidare tänka över det egna skrivandet i förhållande till internet och digitala miljöer. Tillsammans reflekterar vi över teman som kropp, makt och tid i relation till internet. På vilka sätt finns kroppar på internet och på vilka sätt finns de inte? Är texten jag håller i min hand densamma som den på skärmen? Om trollen är en del av terrängen, vad är den egna texten? Är vi alla cyborger när vi skriver?

Kursen ger dig möjlighet att reflektera över ditt ditt eget skrivande och dess förhållande till internet och digitalitet. Den ger en introduktion till digital poesi och e-litteratur och deltagarna kommer tillsammans att överväga både möjligheter och svårigheter vad gäller att skriva online.
Under kursens gång kommer vi läsa olika texter och diskutera de förhållningssätt som presenteras. Du som deltagare kommer också att arbeta med din egen text som sedan diskuteras i mindre grupper. Undervisningen innehåller praktiska övningsmoment, bland annat i icke-linjärt skrivande (hypertext). Det första kurstillfället sker på Akademin Valand (irl), då vi presenterar oss och tillsammans drar upp gemensamma riktlinjer för hur vi arbetar på kursen. Efter det sker all undervisning online.
Kursen ges på svenska, men texter på engelska förekommer.

Visa mer

Kursplan

FLIT35

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

Kursen ges vid

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?