Genom skriften - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Genom skriften

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: FLIT36
VT 2019
25% Helg
Göteborg
Period: 21 januari 2019 - 9 juni 2019
Stängd GU-25150

Om kursen

GENOM SKRIFTEN är en fristående skrivarkurs för dig som är svensklärare eller håller på att bli, eller som är lärare i andra ämnen och intresserad av skönlitteratur. Det är en kurs för dig som vill närma dig språk och litteratur genom att själv skriva, och genom att samtala med andra om skönlitterära texter.

Under kursen varvas korta och längre skrivövningar med samtal om deltagarnas egna texter, men också om litteratur av redan etablerade författare. Vi resonerar dessutom om våra erfarenheter av skönlitteratur i skola och samtid.
Du får prova olika sätt att skriva, sätt att läsa och förstå text, och olika sätt att föra samtal om litteratur. Kursen blir ett sammanhang som kan berika ditt skolarbete, men också ditt eget skrivande och läsande.

Kursen är schemalagd under 4 helger våren 2019, då vi träffas på Akademin Valand.
Det är viktigt att du är med vid alla fyra tillfällena eftersom kursen i hög grad byggs upp genom dina och de andras texter, läsningar och samtal. Mellan träffarna skriver och läser du inför nästa träff.
Första träffen: 2 + 3 februari
Andra träffen: 16 + 17 mars
Tredje träffen: 13 + 14  april
Fjärde träffen: 11 + 12 maj

Urval och antagning till kursen sker genom ett inskickat arbetsprov. Ansökan är inte komplett utan inskickat arbetsprov.
Beslut om antagning sker av prefekt, efter förslag från en särskild urvalsjury.

Visa mer

Kursplan

FLIT36

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: 15 hp från en lärarutbildning, alternativt yrkeserfarenhet som lärare i minst 3 månader. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?