Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FOG223
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Stängd GU-15103
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
Öppnar 16 mars GU-15103

Om kursen

I kursen Publikationens utvidgade fält undersöker vi olika former av publikationer. Vi läser texter om den konstnärliga publikationens historiska och samtida utveckling samt undersöker det expanderande digitala gränssnittets plattformar. Vi prövar olika publiceringsformer och du arbetar både med ditt eget och andras material.

Vid varje kurstillfälle prövar vi att arbeta med publikationen utifrån ett för tillfället specifikt förhållningssätt, gränssnitt och publiceringsformat. På Akademin Valand har vi en digital boktryckarverkstad där vi vid minst ett tillfälle prövar ert egna material i förhållande till olika typer av papper och tryck. Vi kommer också vid andra tillfällen att utforska andra former för publicering där nya teknologier skapar nya förutsättningar. Under vissa av träffarna arbetar vi gruppvis men i slutet av kursen arbetar du med ditt eget material för att avslutningsvis göra din egen publikation.
 
Vi vänder oss till dig med ett intresse för publiceringens olika aspekter och möjligheter och publikationer i olika format. Du som söker kan till exempel ha en bakgrund inom fotografi, design, arkitektur, konst, redaktionellt arbete, litteratur mm.
 
Vi kommer att träffas fem gånger à tre dagar (onsdag, torsdag, fredag), under september - december.

För mer information

http://akademinvaland.gu.se/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?