Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationens utvidgade fält/Publicering som social praktik

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FOG223
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

 

Kursen vänder sig till dig med ett intresse för publiceringens olika aspekter och möjligheter och publikationer i olika format. Du prövar olika publiceringsformer och arbetar både med eget och andras material.  

Du får läsa texter om den konstnärliga publikationens utveckling samt undersöka det expanderande digitala gränssnittets plattformar. HDK-Valand har en digital boktryckarverkstad där du vid minst ett tillfälle prövar ditt egetmaterial i förhållande till olika typer av papper och tryck. Vid andra tillfällen utforskar du ytterligare publiceringsformerdär ny teknologi skapar nya förutsättningar. 

Du arbetar i grupp vid vissa träffar, men i slutet av kursen arbetar du med eget material och framställer avslutningsvis din egen publikation. Du som söker kan till exempel ha en bakgrund inom fotografi, design, arkitektur, konst, redaktionellt arbete, litteratur med mera.

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/utb...

Visa mer

Kursplan

FOG223

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.hdk-valand.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?