Klimathistoria - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klimathistoria

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: HI1950 | Hållbarhetsrelaterad
Sommar
50% Distans
Period: 8 juni 2020 - 28 augusti 2020
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 2 av vilka 2 är obligatoriska.
Stängd GU-32700
HT 2020
50% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 2 november 2020

Om kursen

Kraftiga klimatförändringar är historiskt sett ingen nyhet. Genom världshistorien har genomgripande och plötsliga klimatförändringar förändrat livsvillkoren för mänskligheten såväl lokalt som globalt. Samtidigt har människors verksamhet och samhällsbyggande i sin tur påverkat klimatet.

Denna kurs ger dig en översikt över samspelet mellan klimat och samhälle genom historien. Vi diskuterar klimatets betydelse för människans försörjningsmöjligheter och -strategier. Vi studerar också hur samhällets känslighet för klimatvariationer och naturliga katastrofer i form av extrema väderhändelser som till exempel stormar eller en köldknäpp utanför den kalla säsongen har sett ut och förändrats.

Kursen ger dig insikter i ett spännande tvärvetenskapligt område och ger dessutom kunskaper i vilka källor vi kan använda för att kunna få kunskap om och rekonstruera klimatförändringar genom historien.

Kursplan

HI1950

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Anders Simonsen
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Annika Pihl
Kontaktformulär
031 - 786 5526
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?