Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Medieproduktion

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: JU1403
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Period: 28 augusti 2017 - 14 januari 2018
Stängd GU-17201

Om kursen

Kunskap inom digital medieproduktion är en allt mer efterfrågad kompetens inom många yrkesgrupper, som exempelvis kommunikatörer, journalister och lärare.  På kursen lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering. Du bygger en professionell webbplats med WordPress, med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus. Du får skriva olika sorters texter och använda bilder på nya sätt, spela in och redigera allt från enklare intervjupoddar till mer genomarbetade produktioner inom ljud och rörlig bild. Du kommer också att lära dig olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webbradio och -tv.

Kursen består av fyra delkurser.

Webbpublicering
Wordpress har utvecklats från att vara ett bloggverktyg till att bli den nya standarden för publicering på internet. Idag är det ett fullt utvecklat publiceringssystem som används till allt från enkla företagssajter till komplexa informationssystem som intranät och e-handelsplattformar.

Text och bild
I den här delkursen får du träna på att skriva olika sorters texter och använda dig av grundläggande journalistiska metoder för digital publicering. Du kommer att göra intervjuer, skriva faktatexter och mer opinionsbildande material. Du kommer också att få lära dig att använda och bearbeta bilder.

Ljud
De senaste åren har poddlyssnadet ökat kraftigt och alltfler upptäcker ljudmediets styrka för att nå ut med sitt innehåll.Delkursen utgår från det radiojournalistiska hantverket och ger dig förståelse och färdighet i att producera olika sorters poddar. I kursen ingår såväl inspelningsteknik och redigering som ljudmediets specifika förutsättningar gällande intervju- och berättarteknik, ljudreportagets byggstenar och dramaturgi, samt rösten som verktyg.

Rörlig bild
Idag är det inte bara medieföretag som producerar tv, utan även organisationer, myndigheter och företag använder sig av rörlig bild för att nå ut med sina budskap.  Under delkursen får du en grundläggande förståelse och färdighet i produktion av rörlig bild på webben. Vi tar avstamp i vedertagna journalistiska verktyg och går igenom olika inspelningstekniker och berättarformer som används vid produktion av webb-tv. Det omfattar allt från rörlig bild producerad i mobilen till stora studioproduktioner i tv-studio med gäster.

För mer information

http://jmg.gu.se/utbildning

Visa mer

Kursplan

JU1403

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Lena Johannison, lena.johannison@jmg.gu.se, 031-7861183

Kursen ges vid

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 B

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?