Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Global correspondent

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: JU1700
Sommar
100% Dag
Göteborg
Period: 3 juli 2017 - 6 augusti 2017
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-37220

Om kursen

Med bas i Monash Prato study centre i norra Italien introducerar denna sommarkurs studenten till journalistiskt berättande i en internationell miljö. Kursen behandlar, förutom grundläggande berättarteknik och nyhetsvärdering, ett antal bevakningsområden med förankring i det italienska och Europeiska samhället. Kursen ges i samarbete mellan Göteborgs universitet och Monash University och erbjuder en intensiv läroupplevelse i möte mellan svenska och australiensiska studenter. De två veckor som är förlagda till Italien inkluderar föreläsningar och workshops och avslutas med två dagars studiebesök till Europeiska Unionens hjärta - Bryssel. Kursen examineras därefter i Sverige med ett individuellt skrivprojekt som sträcker sig över tre veckor. Under dessa tre veckor ges ingen campusförlagd undervisning.

Monash Prato Study Centre erbjuder inget studentboende men vi bokar upp rum till ett väldigt fördelaktigt pris på lägenhetshotell till våra deltagande studenter, kostnaden för detta beräknas bli ca 3000:-/person. Kursen avslutas med ett studiebesök för hela gruppen i Bryssel, kostnad för resa + hotell drygt 4000:-/person. För de svenska studenterna kommer detta studiebesök förmodligen att bli frivilligt.

För mer information

http://jmg.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Kursplan

JU1700

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För behörighet till kursen krävs 30 hp i ett samhällsvetenskapligt ämne.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Christina Jones christina.jones@jmg.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg
Besöksadress: Seminariegatan 1 B

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?