Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild för lärare i gymnasieskolan (1-90 hp) Ingår i Lärarlyftet II

Grundnivå | 90 hp | Kurskod: LLBD35

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Behörighetsgivande utbildning för bildämnet på gymnasienivå

 

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen, men inte i bild. Du behöver också ha pågående anställning, inkluderande undervisning i bild på gymnasiet, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i bild för gymnasiet.

 

Genom att gå vår distanskurs kan du får detta.

 

Samhällsutvecklingen präglas globalt idag av en allt mer framträdande visuell kontext och därför är det viktigt att lära sig tolka visuellt medierad information för att elever ska förstå sin direkta omgivning. Eleverna behöver verktyg för att analysera och reflektera kring samhälleliga förändringar och för att kunna analysera det samtida i förhållandet till det historiska. Bildämnet utgör i dessa sammanhang en viktig del. Bildämnet erbjuder även en breddning och fördjupning av andra ämnen och kan användas på motsvarande sätt i andra ämnen som perspektiv och utgångspunkt.

 

Kursen ges som distanskurs på delfart över sammanlagt tre terminer. Distansstudierna innebär att du genomför självstudier i interaktion med kurslärare och kurkamrater över nätet via GUL (Göteborgs universitets lärplattform) och blogg. I självstudierna ingår litteraturstudier, eget gestaltande projektarbete, gruppstudier och självstudier samt själv- och medbedömning av din egna och kurskamraters arbetsprocess. Här ingår också handledningssamtal med lärare.

 

Vid 8 tillfällen träffas vi på campus. Kursträffarna hålls på Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK i Göteborg. Under dessa träffar möter du lärare och medstudenter i gruppsamtal och workshops och har också gemensamma seminarier, föreläsningar och redovisningar samt handledningssamtal med kurslärare.

 

Nu finns möjlighet till validering!

Bli inte avskräckt för att studietakten verkar hög. Möjlighet ges till validering för tillgodoräknande av tidigare högskoleutbildning samt för kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet. För mer information, vänligen följ nedanstående länk!

För mer information

http://www.hdk.gu.se/sv/utbi...

Visa mer

Kursplan

LLBD35

Studievägledning

Studievägledare: Catharina Valenta, catharina.valenta@hdk.gu.se

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?