Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet

Grundnivå | 45 hp | Kurskod: LLSL45
HT 2018
50% Distans
Period: 23 augusti 2018 - 19 januari 2020
Kommentar: Observera att startdatum ändrats från tidigare utannonserat.

Om kursen

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen. Du behöver också ha pågående anställning som inkluderar undervisning i slöjd i åk 7-9, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i slöjd för årskurs 1-9.

Kursen lägger stor vikt på planering, genomförande och bedömning av slöjdundervisning. Som deltagare i Lärarlyftet kommer du att utgå från din egna pågående slöjdundervisning i genomförandet av vissa kursuppgifter.

Kursens ämnesdidaktiska moment baseras på aktuell forskning och anpassas till din undervisning i slöjdämnet. Läroplanen för grundskolan och ny kursplan ställer krav på slöjdlärares förmåga att tolka styrdokument och omsätta dessa i en relevant undervisning, det vill säga hur man som slöjdlärare ger eleverna förutsättningar att utveckla de ämnesspecifika förmågor som uttrycks i kursplanen.

Efter genomgången och godkänd Lärarlyftskurs i slöjd uppfyller du kraven för utökad behörighet och du kan ansöka om lärarlegitimation för undervisning i grundskolans slöjdämne. Oavsett om du har läst och/eller arbetar med inriktning mot textilslöjd eller trä- och metallslöjd utfärdar Skolverket legitimation i slöjd. Du blir behörig för slöjd i åk 1-9. 

Kursen ges som distanskurs på 50% fart över sammanlagt 3 terminer. I kursen ingår 3 obligatoriska campusförlagda tvådagarsträffar per termin. De campusförlagda träffarna i Göteborg är alltid på torsdag - fredag. Mellan campusdagarna pågår kursen genom Göteborgs universitets digitala lärplattform (GUL).

För mer information

https://lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLSL45

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörighetsgivande lärarexamen, anställning som lärare samt undervisning i Slöjd i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Huvudmannens godkännande.

Urval: Lottning

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?