Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Slöjd för lärare åk 7-9, ingår i lärarlyftet

Grundnivå | 45 hp | Kurskod: LLSL45
VT 2019
75% Distans
Period: 21 januari 2019 - 19 januari 2020
Kommentar: Observera att antalet träffar och undervisnignsform är justerat mot tidigare utannonserat

Om kursen

Lärarlyftet II vänder sig till dig som redan har en lärarexamen. Du behöver också ha pågående anställning som inkluderar undervisning i slöjd i åk 7-9, under kurstiden. Därutöver krävs huvudmannens (arbetsgivarens) godkännande. Kursen leder till att du kan ansöka om utökad behörighet och lärarlegitimation i slöjd för årskurs 1-9.

Kursen lägger stor vikt på planering, genomförande och bedömning av slöjdundervisning. Som deltagare i Lärarlyftet kommer du att utgå från din egna pågående slöjdundervisning i genomförandet av vissa kursuppgifter.

Kursens ämnesdidaktiska moment baseras på aktuell forskning och anpassas till din undervisning i slöjdämnet. Läroplanen för grundskolan och ny kursplan ställer krav på slöjdlärares förmåga att tolka styrdokument och omsätta dessa i en relevant undervisning, det vill säga hur man som slöjdlärare ger eleverna förutsättningar att utveckla de ämnesspecifika förmågor som uttrycks i kursplanen.

Efter genomgången och godkänd Lärarlyftskurs i slöjd uppfyller du kraven för utökad behörighet och du kan ansöka om lärarlegitimation för undervisning i grundskolans slöjdämne. Oavsett om du har läst och/eller arbetar med inriktning mot textilslöjd eller trä- och metallslöjd utfärdar Skolverket legitimation i slöjd. Du blir behörig för slöjd i åk 1-9. 

Kursstart HT18
Kursen ges på 50% fart över 3 terminer. I kursen ingår 3 obligatoriska campusförlagda tvådagarsträffar per termin.

Kursstart VT19
Kursen ges på 75% fart över 2 terminer. I kursen ingår 5 obligatoriska campusförlagda tvådagarsträffar per termin, alltid på torsdag - fredag.

 

För mer information

https://lararlyftet.gu.se/

Visa mer

Kursplan

LLSL45

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörighetsgivande lärarexamen, anställning som lärare samt undervisning i Slöjd i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig. Huvudmannens godkännande.

Urval: Lottning

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?