Blåsare - tillsammans 1 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Blåsare - tillsammans 1

Grundnivå | 4.5 hp | Kurskod: MVK837

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

En kurs för blåsare med huvudinriktning Improvisation/Jazz eller Världsmusik/Folkmusik. Vi kommer att arbeta i grupp med specifika utmaningar som gäller för en blåsare i mindre och mellanstora ensembler. Tanken är att fokusera på blåsinstrumentets speciella kvaliteter och förutsättningar. Kursen är tänkt som en komplettering till de individuella lektionerna för studenter på högskolenivå med huvudinriktning Improvisation eller Världsmusik eller som fortbildning och inspiration för övriga musiker med liknande utbildning, erfarenhet eller kunskapsnivå. Några centrala moment är; - tonbildning med andningsteknik, projektion, intonation. - improvisation utifrån olika musikaliska och rumsliga förutsättningar. - Blåsarens roll i olika ensembler t.ex. att spela lead, med sångare, etc - Instrumentalspecifika tekniska moment. Musikaliska utmaningar kring harmonik, skalor och rytmik Rumsliga utmaningar där vi undersöker akustikens betydelse för spelet. Vi kommer att musicera i olika rum. Begränsningar och Inspiration. Fria övningar i grupp varieras med masterclass med rytmsektion. Kursen schemaläggs i samråd mellan lärare och studenter med start i slutet av januari 2014.

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK837

Studievägledning

För ytterligare information om kursens innehåll kontakta Anders Hagberg anders.hagberg@hsm.gu.se. För frågor om antagning och administrativa frågor Eva Blomgren eva.blomgren@hsm.gu.se

Institution

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?