Arbetslivsinriktad psykologisk coaching - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2110
VT 2021
25% Dag
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 6 juni 2021
Öppnar 15 september GU-27359

Om kursen

Många psykologer förväntas i sin yrkesroll kunna stödja individers utveckling i arbetslivet och utanför området psykisk ohälsa. Ett sätt att göra detta kan vara genom coaching. Arbetslivsinriktad psykologisk coaching syftar till att hjälpa individen att frigöra sin potential, nå sina uppsatta mål, hantera svårigheter och utmaningar i arbetssituationen såsom t ex förändringar, göra avvägningar mellan arbete och privatliv samt mer generellt öka individens välbefinnande och prestationer. 

Göteborgs universitet erbjuder en avgiftsfri kurs i arbetslivsinriktad psykologisk coaching. Kursen syftar till att utveckla psykologers förmåga att praktisera coaching med individer i arbetslivet och använda coaching som ett sätt att hjälpa individer att hantera professionella dilemman i sin yrkesutövning.

Under kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området psykologisk coaching med fokus på tillämpning. Genomgående finns en tydlig förankring i forskning och evidensbaserad psykologisk praktik. Vidare behandlas olika coachingsmodeller och vi övar praktiskt såväl i rollspel som ute på fältet. Närbesläktade områden som benämns på kursen är chefshandledning och professionshandledning. För studier vid Göteborgs universitet ges tillgång till databaser för bland annat artikelsökning. 

Visa mer

Kursplan

PX2110

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Sv B/Sv 3 och Engelska B/Engelska 6.
 

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?