Arbetslivsinriktad psykologisk coaching - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arbetslivsinriktad psykologisk coaching

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2110
VT 2020
25% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020

Om kursen

Kursen riktar sig till Psykologer som i sin yrkesroll förväntas kunna stödja individers utveckling utanför området psykisk ohälsa.

Arbetslivsinriktad coaching syftar till att hjälpa individen att frigöra sin potential, nå sina uppsatta mål, hantera svårigheter och utmaningar i arbetssituationen, göra avvägningar mellan arbete och privatliv samt mer generellt öka individens välbefinnande och prestationer.

Kursen syftar även till att utveckla psykologers kompetens att ge arbetslivsinriktad coaching till individer, såväl medarbetare som chefer, i en organisatorisk kontext. Detta innebär bland annat att utveckla förståelse och kunskap om vad som driver och motiverar en människa, vad det är som kan gynna eller hindra utveckling, hur individer påverkas av och påverkar sin omgivning, hur samspel på arbetsplatser och i grupper ser ut samt organisatoriska faktorer vid chefs- och medarbetarcoaching.

I kursen fördjupas centrala teoretiska ramverk inom området psykologisk coaching med fokus på tillämpning. Olika coachingsmodeller, teorier och färdigheter inom området behandlas. Kursen ges i form av föreläsningar och seminarier, delvis nätbaserat. Kursen omfattar också en fördjupning i form av ett tillämpat praktiskt moment.

Visa mer

Kursplan

PX2110

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Vidare krävs språkkunskaper motsvarande Sv B/Sv 3 och Engelska B/Engelska 6.
 

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se.

Kursen ges vid

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?