Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sociala relationer: klass, kön, etnicitet med särskild relevans för läraryrket och skolmiljön

Grundnivå | 2.5 hp | Kurskod: SC1605
VT 2018
17% Eftermiddag
Göteborg
Period: 22 mars 2018 - 3 juni 2018

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som är ämneslärare och undervisar i ämnet sociologi på gymnasiet, och till dig som undervisar i samhällskunskap och andra samhällsvetenskapliga kurser/ämnen i gymnasium och grundskola där sociologiska perspektiv ingår.

 

Kursen erbjuder möjlighet för verksamma lärare att fördjupa och uppdatera sina kunskaper med aktuell forskning inom ämnesområdet sociologi. Kursens innehåll relateras väl till läraryrket, undervisning i skolan och ger möjlighet till fördjupad analys och behandling av aktuella samhällsfrågor utifrån sociologisk teoribildning och forskning.

 

I kursen Sociala relationer: klass, kön, etnicitet med särskild relevans för läraryrket och skolmiljön behandlas sociala relationer, social stratifikation och social ojämlikhet baserat på klass, kön och etnicitet. Individers och gruppers villkor, identiteter och handlande i relation till samhälleliga strukturer fokuseras utifrån olika teoretiska perspektiv och empirisk forskning. Förmåga till samhällsanalys och kritiskt tänkande tränas genom uppgifter där teoretiska perspektiv och begrepp tillämpas på fenomen som anknyter till kursens innehåll.

 

Kursen ingår i kurspaket med fyra kurser på 2,5 hp vardera. Kursernas innehållsliga teman och uppläggning är utvecklat i samverkan med verksamma sociologi- och samhällskunskapslärare.

Visa mer

Kursplan

SC1605

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förskollärar-, lärarexamen och/eller högskoleexamen avsedd för arbete i fritidshem.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Maria Jansson (kursadministratör)  maria.jansson@socav.gu.se  031 - 786 4824

Viktoria Holm (studievägledare)  viktoria.holm@socav.gu.se  031 - 786 4796

Kursen ges vid

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?