Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöpolitikens villkor

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: SK1224 | Hållbarhetsfokuserad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Det övergripande målet med kursen är att du tillägnar dig fördjupade kunskaper inom miljöpolitikens område. Du lär dig om analytiska traditioner som politisk teori, förvaltning, svensk och internationell politik. Du förväntas nå fördjupad förståelse av ett antal statsvetenskapliga skolbildningar (t ex demokratiteori, institutionell teori, maktteori, rättviseteori) och hur dessa kan användas för att analysera politik för hållbar utveckling. Vid varje kurstillfälle behandlas ett antal centrala problemområden inom studiet av hållbar utveckling. Vi kommer t ex att diskutera den hållbara utvecklingens historia, relationen mellan hållbar utveckling och demokrati, formella och informella institutioners betydelse för effektiv resursanvändning, vilket inflytande ”vanliga människor” har över den miljöpolitiska agendan och hur man kan förklara staters agerande i internationella miljöförhandlingar. Kursen består främst av självständiga studier, gemensam diskussion och analys.

För mer information

http://pol.gu.se/Utbildning

Visa mer

Kursplan

SK1224

Studievägledning

Sara Birgerson Telefon: 031 786 1189 sara.birgerson@gu.se

Kursen ges vid

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?