Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs språkliga landskap

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SPL232
HT 2017
50% Dag
Göteborg
Period: 1 november 2017 - 14 januari 2018
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges hösten 2017.
Inställd 2017-04-18

Om kursen

Kursen ger studenten språkvetenskapliga och etnografiska verktyg för att synliggöra och diskutera sociala betydelser kopplade till språk, texter och symboler i det offentliga urbana rummet. Detta görs dels genom att introducera det tvärvetenskapliga studiet av språkliga landskap (Linguistic Landscapes), dels genom att låta studenterna genomföra en studie av språkliga landskap (företrädesvis i Göteborg). Genomgående betonas hur språkliga resurser i skyltar och urbana inskriptioner samverkar med andra meningsskapande resurser (t ex färg, bild, typografi, material och arkitektur) i skapandet av kulturella, sociala och rumsliga föreställningar och identiteter. Genom att löpande fråga hur samhälle, kultur och identitet representeras och återskapas i det språkliga landskapet, söker kursen främja medvetenhet om mångspråkig och multimodal kommunikation i offentliga urbana rum, samt uppmuntra till kritisk reflektion över hur globala flöden och processer påverkar lokala platser.

För mer information

http://gul.gu.se/public/cour...

Visa mer

Kursplan

SPL232

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: 90 hp inom ett huvudområde med successiv fördjupning inklusive självständigt arbete eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och EngelskaA/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Karin Wester, tel: 031-786 1782. E-post: studievagledning.splkurser@sprak.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?