Dialektforskning i praktiken - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dialektforskning i praktiken

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SV1190

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vill du prova på att vara dialektforskare i sommar? Välkommen till kursen Dialektforskning i praktiken som är ett samarbete mellan Institutionen för svenska språket och Institutet för språk och folkminnen. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur det är att vara språkforskare, och som är intresserad av hur dialekter är uppbyggda, hur de förändras och varierar i vår samtid.

Kursen inleds med två veckors intensiv träning i dialektforskning, för att sedan följas av en självständig forskningsuppgift under sommaren. Uppgiften består i att spela in personer från det dialektområde du önskar och därefter träna på att beskriva de dialektala fenomen som intresserar dig. I slutet av sommaren träffas vi för att ta del av varandras studier och därigenom få en mer övergripande bild av dialektsituationen i dagens Sverige, liksom vad dialektforskning kan lära oss om språk och språkligt beteende. 

För att du ska få ut maximalt av kursen är närvaron obligatorisk. Kursen ges i Institutet för språk och folkminnens lokaler på Vallgatan i centrala Göteborg.

Välkommen till oss på Institutionen för svenska språket och Institutet för språk och folkminnen!

 

Kursen leder dels till fördjupade kunskaper om dialekter, dels till insikter om hur det rent praktiskt är att vara språkforskare. Kursen är därför lämplig både för dig som är intresserad av språk och dialekter rent allmänt, men också för dig som är lärare och vill lära dig mer om dialekter, liksom för dig som funderar på att bli språkforskare.

Visa mer

Kursplan

SV1190

Studievägledning

Eléni Katsogiannos
Kontaktformulär
031 - 786 5093
Renströmsgatan 6, vån 3

Susanne Eklöf Brunnander
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Elisabeth Andersson
Kontaktformulär
031 - 786 4469
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?