Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan i socialt arbete

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SW2247

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

När professioner och olika människobehandlande organisationer möts över institutionella gränser ställs höga krav på samverkan. Vilka är effekterna av utebliven samverkan, hur kan vi förbygga dessa och hur kan vi bättre arbeta tillsammans?  Kursen behandlar teoretiska och praktiska perspektiv på samverkan - vertikalt inom organisationer utifrån olika ledningsnivåer och roller och horisontellt mellan professionella i team och som företrädare för olika organisationer. Kursen är särskilt relevant för dig som är verksam inom till exempel socialtjänst, äldreomsorg, hälso- och sjukvård, arbetsmarknad, polis och skola. Vi träffas en heldag per månad för föreläsningar och seminarier, där vi diskuterar och problematiserar aktuell forskning, centrala begrepp och teorier. Kursdeltagarna kommer att arbeta utifrån "case" hämtade från den egna/näraliggande verksamheter. Stort utrymme ges för reflektion över den egna praktiken, problemanalys samt erfarenhetsutbyte kursdeltagare emellan.

Har du en akademisk utbildning i socialt arbete eller näraliggande ämne, men saknar några poäng? I så fall kan vi undersöka om din reella kompetens gör dig behörig för kursen. Hänvisa i så fall till din reella kompetens i ansökan (dvs. bifoga intyg om din yrkeserfarenhet).

Visa mer

Kursplan

SW2247

Studievägledning

Tina Bergendahl
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?