Kris, psykisk ohälsa och återhämtning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kris, psykisk ohälsa och återhämtning

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2296
VT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 21 januari 2019 - 7 juni 2019
Stängd GU-27952

Om kursen

Innehåll

Kursen sätter kris, psykisk ohälsa och återhämtning i relation till dagsaktuella utmaningar i samhället. Vad betyder globalisering, ökade flyktingströmmar, större ekonomisk ojämlikhet, förändring av arbetsmarknad och trygghetssystem för den psykiska hälsan? Hur ser möjliga vägar till återhämtning och livsomställning ut och vilka stöd- och copingstrategier är relevanta? Hur kan professionella och ideella hjälpare hantera sina egna reaktioner inför svåra trauman och komplexa situationer? Detta är exempel på teman som, med avstamp i aktuell forskning, tas upp under kursen. Utifrån relevanta teoretiska modeller kan kursen bidra med ny kunskap som du i din yrkesutövning kan omvandla till praktiska redskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till professionella inom människovårdande organisationer och personer verksamma inom ideella organisationer, t.ex. socionomer, hälso- och sjukvårdspersonal, psykologer och psykoterapeuter.

Undervisning

Kursen ges på dagtid och varvar föreläsningar med seminarier. Kursupplägget bygger på dialog och interaktion, där utrymme ges för erfarenhetsutbyte och reflektion deltagarna emellan. 

 

För mer information

http://www.socwork.gu.se

Visa mer

Kursplan

SW2296

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng eller kandidatexamen i annat näraliggande område.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tina Bergendahl, studievagledning@socwork.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?