Perspektiv på teaterhistorieskrivning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Perspektiv på teaterhistorieskrivning

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: TS2112

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

På kursen Perspektiv på teaterhistorieskrivning analyseras och diskuteras både teaterhistoriska verk och historisk forskning om scenkonst.

I centrum för kursen står analys och diskussion av grundläggande teori, principer och idéer som avgör hur teaterhistoriker utför forskning om scenkonst samt en diskussion om sådana saker som urval, analys, tolkning av empiriskt material och narrativa strukturer i den scenkonsthistoriska framställningen. I kursen behandlas kritiska och teoretiska perspektiv som på olika sätt problematiserar ett scenkonstverks historiska betydelse och dess historieskrivning.

Kursen ges som fristående kurs på halvfart dagtid under den första hälften av vårterminen och ingår även som obligatorisk kurs på Masterprogrammet Kritiska studier med inriktning mot teaterstudier.

För mer information

https://canvas.gu.se/search/...

Visa mer

Kursplan

TS2112

Studievägledning

Camilla Brudin Borg, 031-786 4580, studiev.litt@lir.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Lundgrensgatan 1B

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?