Konfliktlösning: Gruppfacilitering - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konfliktlösning: Gruppfacilitering

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: XX1202
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 26 mars 2020 - 7 juni 2020

Om kursen

Kursen behandlar tre övergripande teman. Det första rör olika ansatser för att intervenera i en organisation. Olika strategier presenteras och ställs mot varandra och för och nackdelar med vald strategi diskuteras. Efter det förväntas den enskilde studenten kunna utforma en strategi för intervention och motivera vald design. Det andra temat rör tillämpningen av vald strategi, dvs rollen som facilitator. Temat ger en god förståelse för de specifika hantverksfärdigheter som krävs för att kunna leda en grupp genom alla faser i en intervention: Förberedelse, stödja gruppen till ett öppet klimat och kreativitet, underlätta för gruppen att nå ökad förståelse och benägenhet till förändring, samt att arbeta med motstånd. Det tredje temat rör olika metoder för att arbeta med komplexa frågor samt vad grupper kan behöva för stöd för att framgångsrikt kunna arbeta med en komplex fråga.

Visa mer

Kursplan

XX1202

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat på kursen XX5050 Konfliktlösning: Dialog, förhandling och medling, 15 hp eller KL0100 Konfliktlösning: Konfliktkunskap och dialog, förhandling och medling, 30 hp. Behörig att läsa kursen är också student med samhälls- eller beteendevetenskaplig examina samt minst fem års arbetslivserfarenhet.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Kontakta gärna studievagledning@socav.gu.se

Fakultet

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Skanstorget 18

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?