Kompletteringsutbildning för apotekare med utländsk examen från länder utanför EU/EES/Schweiz - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompletteringsutbildning för apotekare med utländsk examen från länder utanför EU/EES/Schweiz

Avancerad nivå | 100 hp | Kurskod: AK100 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 6 juni 2021
Stängd GU-20256

Om kursen

Kompletteringsutbildningen till apotekare syftar till att ge de som har en utländsk examen från länder utanför EU/EES/Schweiz motsvarande en femårig högskoleexamen möjlighet att via Socialstyrelsen erhålla svensk legitimation som apotekare. I den kompletterande utbildningen står den svenska apotekarens yrkesområde i fokus.

Kurspaketets uppläggning

Kurser ingående i kompletteringsutbildning för apotekare, 100 högskolepoäng för de studenter som påbörjar sin utbildning vårterminen 2020. Kurspaketet ges på helfart, dagtid som ordinarie utbildning.

Termin 1: Språkintroduktion till akademiska studier, SVA101, 30 hp.
Termin 2: Kompletterande farmakologi och farmakoterapi i Sverige, AKU130, 30 hp.
Termin 3: Läkemedel i det svenska samhället: teori och praktik med farmaceutiska författningar, AKU240, 40 hp.

Kursen Språkintroduktion till akademiska studier, SVA101, består av en fördjupad svenskkurs med inriktning mot farmaci i en svensk kontext. Detta ger studenterna en möjlighet till fördjupning inom svenska språket som brukas inom farmacin.

Kursen Kompletterande farmakologi och farmakoterapi i Sverige (AKU130) syftar till att uppdatara studenternas befintliga kunskaper och färdigheter inom farmakologi, sjukdomslära, farmakoterapi, kinetik, kommunikation m.m. samt sätta dessa i ett svenskt perspektiv.

Läkemedel i det svenska samhället: teori och praktik med farmaceutiska författningar, AKU240 ger studenterna djupare insikt i svenska författningar och förmåga att tillämpa dessa samt praktisk färdighetsträning på ett svenskt apotek.

Inplaceringstest
Innan utbildningen påbörjas genomgår alla antagna ett inplaceringstest i svenska. Testet genomförs i Göteborg och liknar det sk Tisus-testet till utformning. Du som genom testet uppvisar att du har språkliga kunskaper motsvarande denna nivå kommer att ges möjlighet att ansöka om tillgodoräknande av den första terminen och kan i så fall påbörja Kompletterings-utbildningen på höstterminen 2020. Du kommer därmed att få en kortare studietid.

Undervisning

Den pedagogiska grundsynen är att träna studenten i ett självständigt arbetssätt. Pedagogiken har inslag av såväl föreläsningar, seminarier, gruppvisa möten samt praktik på öppenvårdsapotek.

Vissa undervisningsmoment/kurser kan samläsas med studenter på receptarie- och/eller apotekarprogrammet.

I vissa fall kan obligatoriska moment komma att ges på engelska.

Intyg efter avslutad kurspaket

Den som med godkänt resultat genomgått samtliga kurser i kompletteringsutbildning för apotekare, 100 högskolepoäng, får efter ansökan bevis över godkänt kurspaket. Intyget används för ansökan till Socialstyrelsen om legitimation som apotekare.

För mer information

https://utbildning.gu.se/kur...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Utländsk apotekarexamen/avslutad apotekarutbildning motsvarande en svensk apotekarexamen (som är en yrkesexamen på avancerad nivå om 300 högskolepoäng inklusive sex månaders apotekspraktik). Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 respektive Engelska 6.

Urval: Om de behöriga sökande är fler än antalet platser kommer ett urval att göras genom en samlad kvalitativ bedömning av de sökandes tidigare utbildning och relevant arbetslivserfarenhet.

Studievägledning

Kursen ges vid

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Box 430
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 11-13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?