Kompletteringsutbildning för apotekare med utländsk examen - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompletteringsutbildning för apotekare med utländsk examen

Avancerad nivå | 70 hp | Kurskod: AKU70 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
100% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 15 juli 2020
Stängd GU-10952

Om kursen

Kompletteringsutbildningen till apotekare syftar till att ge de som har en utländsk examen motsvarande en femårig högskoleexamen möjlighet att via Socialstyrelsen erhålla svensk legitimation som apotekare. I den kompletterande utbildningen står den svenska apotekarens yrkesområde i fokus.

Kurspaketets uppläggning
Kurser ingående i kompletteringsutbildning för apotekare, 70 högskolepoäng för de studenter som påbörjar sin utbildning höstterminen 2017. Kurspaketet ges som campusutbildning på helfart, dagtid som ordinarie utbildning.

  • Kompletterande farmakologi och farmakoterapi i Sverige, AKU130, 30 hp, termin 1.
  • Läkemedel i det svenska samhället: teori och praktik med farmaceutiska författningar, AKU240, 40 hp, termin 2.

I vissa fall kan obligatoriska moment komma att ges på engelska.

Kursen "Kompletterande farmakologi och farmakoterapi i Sverige" (AKU130) syftar till att uppdatera studenternas befintliga kunskaper och färdigheter inom farmakologi, sjukdomslära, farmakoterapi, kinetik, kommunikation m.m. samt sätta dessa i ett svenskt perspektiv.
Kursen "Läkemedel i det svenska samhället: teori och praktik med farmaceutiska författningar" (AKU240) ger studenterna djupare insikt i svenska författningar och förmåga att tillämpa dessa samt praktisk färdighetsträning på ett svenskt apotek.

Undervisning
Den pedagogiska grundsynen är att träna studenten i ett självständigt arbetssätt. Pedagogiken har inslag av såväl föreläsningar, seminarier samt gruppvisa möten.
Vissa undervisningsmoment/kurser kan samläsas med studenter på apotekarprogrammet.

Intyg efter avslutad utbildning
Den som med godkänt resultat genomgått samtliga kurser i kompletteringsutbildning för apotekare, 70 högskolepoäng, får efter ansökan bevis över godkänt kurspaket. Intyget används för ansökan till Socialstyrelsen om legitimation som apotekare.

För mer information

http://sahlgrenska.gu.se/utb...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Utländsk apotekarexamen/avslutad apotekarutbildning motsvarande en svensk apotekarexamen (som är en yrkesexamen på avancerad nivå om 300 högskolepoäng inklusive sex månaders apotekspraktik). Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 respektive Engelska 6.

Urval: Om de behöriga sökande är fler än antalet platser kommer ett urval att göras genom en samlad kvalitativ bedömning av de sökandes tidigare utbildning och relevant arbetslivserfarenhet.

Studievägledning

Studievägledare Malin Eskesjö Hansson mejl: malin.eskesjo@sahlgrenska.gu.se tel: 031-786 62 53

 

 

Kursen ges vid

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Box 430
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 11-13


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?