Att hitta sin publik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att hitta sin publik

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: ATSP10
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 juni 2021
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att starta ht 2020.
Inställd 2020-04-15

Om kursen

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter.

OBS pga situationen med Covid-19 kommer kursen att erbjudas på distans.

Du övar dig i att tänka strategiskt i alla faser, från genomförandet till de aktiviteter som skapar mervärde runt ett verk, till exempel samtal, seminarier och workshops. Utifrån en specifik kontext får du arbeta praktiskt och träna på att identifiera möjliga former för samverkan för att förverkliga dina projekt. Du lär dig också att göra självständiga avväganden och kvalificerade bedömningar av ekonomiska och juridiska villkor.  

Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops, platsbesök, grupparbete, projektarbete, fallstudier och individuell handledning. Studierna bedrivs genom ett undersökande, kollaborativt förhållningssätt. Perspektiv från en rad olika aktörer på filmområdet lyfts också in under kursens gång.

HDK-Valand samverkar med partners som Forum för Visuell Praktik, Göteborg Film Festival, Handelshögskolan och andra institutioner inom Göteborgs Universitet. Kring denna kurs sker även samarbete med Filmkontoret Göteborgs stad, bland annat i samband med publika arrangemang och specifika gästföreläsningar.

Denna deltidskurs är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt. Undervisningen på plats i Göteborg sker 2-3 dagar i månaden och övriga studier kan ske på distans. Vi ser gärna sökande från hela landet. 

För mer information

http://hhttps://hdk-valand.g...

Visa mer

Kursplan

ATSP10

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.hdk-valand.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?