Att hitta sin publik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att hitta sin publik

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: ATSP10
HT 2019
50% Dag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 7 juni 2020
Stängd GU-15105
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 juni 2021
Öppnar 16 mars GU-15105

Om kursen

Vill du utveckla förmågan att nå din publik? Är du del av ett sammanhang där du behöver tänka innovativt kring publikarbete? 

På den här kursen får du utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik.  Den fungerar som en plattform för strategisk utveckling av publikarbete vad gäller allt ifrån genomförandefasen till aktiviteter som skapar mervärde runt ditt filmiska verk,samtal, seminarier, workshops, etc.Som student får du arbeta praktiskt utifrån en specifik kontext och bygga en kultur kring film där publiken uppmuntras att delta aktivt genom att se, göra, tänka och samtala.

Kursen vänder sig till dig som genom praktik och teori vill upptäcka nya visningsmöjligheter för bild-och filmkonst och/eller bildning kring film och bild. Studierna bedrivs genom ett undersökande, kollaborativt förhållningssätt. 

Målen med kursen är att vidga synen på filmområdet, utveckla nya produktions- och visningsformer samt situationer där filmiska verk kan presenteras och användas i relation till en tänkt publikreaktion och konsekvens. Kursen breddar filmbegreppet mot mer generell visualisering och samhällsutveckling genom curatoriella metoder. Studierna innefattar att studenten identifierar möjliga samverkansformer för att realisera sina projekt.

Akademin Valand samverkar med partners som Forum för Visuell Praktik, Göteborg Film Festival, Handelshögskolan och andra institutioner inom Göteborgs Universitet. Kring denna kurs kommer Akademin Valand även att samarbeta med Filmkontoret Göteborgs stad, bland annat i samband med publika arrangemang och specifika gästföreläsningar. Perspektiv från en rad olika aktörer på filmområdet kommer också lyftas under kursens gång.

Denna deltidskurs ges på grundnivå och är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning

För mer information

https://akademinvaland.gu.se...

Visa mer

Kursplan

ATSP10

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs- eller programbeskrivning på www.akademinvaland.gu.se. Beslut om antagning sker av prefekt på förslag av en särskild antagningskommitté. Ansökan är ej komplett utan ett inskickat arbetsprov.

Studievägledning

Fakultet

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?