Bild och visuell kultur. Självständigt arbete; Teori och metod - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bild och visuell kultur. Självständigt arbete; Teori och metod

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: BVKEX1

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

En kurs i teori och metod där du skriver en vetenskaplig magisteruppsats med utgångspunkt i  en konstnärlig gestaltning. Kursen ger dig fördjupad förståelse av att befinna dig i, och reflektera över, din egna teoretiska och konstnärliga process vilket kommer att bli en viktig erfarenhet i din yrkesroll som ämneslärare i bild.

Uppsatsarbetet genomförs med utgångspunkt i ett avgränsat, vetenskapligt baserat problemområde och ska baseras på vetenskapliga teorier, metoder, konstnärlig forskning och explorativ metod. Ditt arbete redovisas i en vetenskaplig uppsats och en för gestaltningen lämplig presentationsform. I kursen ingår också att läsa och granska andra studenters arbeten.

Kursen riktar sig till verksamma bildlärare med bildlärarexamen som vill läsa vidare på magisternivå. Avklarad och godkänd kurs ger behörighet att läsa vidare till en masterexamen i bildpedagogik.

Undervisningen sker i form av seminarier och handledning av både gestaltande arbete och vetenskaplig text.  Kursen ges på svenska.

Du ska ha genomgått kursen DIM 300 ”Vetenskapliga metoder i didaktik, 15 hp” för att kunna söka kursen.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

BVKEX1

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?