Grundläggande bilddidaktik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grundläggande bilddidaktik

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: BVKGD1
HT 2019
25% Distans
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 2 av vilka 2 är obligatoriska.
Kommentar: Observera att förkunskapskravet är ändrat utifrån tidigare utannonserat.
Stängd GU-15030
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 15 januari 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 3 av vilka 3 är obligatoriska.
Öppnar 16 mars GU-15030

Om kursen

Kursens övergripande syfte är studentens kunskapsutveckling kring grundläggande bilddidaktik, eller lärandet med bildpedagogiska metoder. Kursens bas är ämnesteori och bildpedagogik där bildens roll i skolan problematiseras. Studenten ges möjlighet att arbeta med olika metoder för bildsamtal, bildstudier och sätt att undervisa i ämnet bild. Kursen innefattar även ett självständigt arbete kring barn och ungas bildspråkliga utveckling där förhållande till det egna arbetet, yrkesprofessionen och samhället problematiseras i förhållande till bildpedagogisk historik och teoribildning.

Barn och ungas identitetskonstruktion liksom ungas rätt till eget skapande är centralt i kursen. Mot bakgrund av barns och ungas utveckling, sociala relationer och lärande läggs fokus på tolkningsfrågor, analysmetoder liksom olika kunskapsteoretiska aspekter på visuell kultur; bild, konst och massmedier. Identitetsbegreppet behandlas utifrån individ och grupperspektiv liksom vikten av ett dialogiskt förhållningssätt mellan lärare och elev.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

BVKGD1

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot bilddämnet, alternativt pågående anställning som bildlärare. Pågående anställning som bildlärare ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Fakultet

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?