Födoämnesöverkänslighet hos barn och vuxna 7,5 högskolepoäng - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Födoämnesöverkänslighet hos barn och vuxna 7,5 högskolepoäng

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: DIP430 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 3 november 2020 - 17 januari 2021
Öppnar 16 mars GU-10554

Om kursen

Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av

födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar

med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv

och gällande rekommendationer. Kursen ger också studenterna möjlighet att testa,

utvärdera och bedöma allergianpassad kost utifrån såväl nutritionella som ekonomiska,

hållbara, sociala och kulturella perspektiv. Vetenskaplig litteratur inom ämnet granskas.

2/ 3

DIP430 Födoämnesöverkänslighet

Visa mer

Kursplan

DIP430

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För antagning till kursen krävs dietistexamen, 180 hp, kandidatexamen i huvudområdet
kostvetenskap 180 hp eller kandidatexamen inom något av hälsovetenskapernas
huvudområden 180 hp eller motsvarande

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Fakultet

Avd för samhällsmedicin och folkhälsa
Box 414
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 16


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?