Datakommunikation - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Datakommunikation

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: DIT423

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vid studierna av protokoll, börjar vi med protokoll i applikationsnivå som gör det möjligt för studenterna att börja med mer välbekanta paradigm i de applikationerna som vi ofta använder. Att flytta till lägre lager senare under kursen, vi får möjligheten att successivt upptäcka nätverkstjänsterna, deras funktionalitet och enkelheten/svårigheten i att uppnå de.

Ämnena som behandlas omfattar: Nätverksapplikationer och protokoll; HTTP, SMT och DNS. Transportprotokollen TCP och UDP. System för distriburering av innehåll. Prestanda och stockningskontroll. Internets protokoll IPv4 och adressering, Routing på Internet, mobil IPv4. Lokala nätverk LANs. Protokoll för access till mediet; MAC-protokollen (IEEE 802.X och andra). Ethernet, switchar och VLANs. Trådlöst LAN i synnerhet Wifi, accesspunkter, bryggor och fysiska media. Upptäckande och rättande av bitfel. Multimedia-applikationer och nätverkssäkerhet.

För mer information

https://gul.gu.se/public/cou...

Visa mer

Kursplan

DIT423

Studievägledning

E-post: svl@cse.gu.se

Institution

Institutionen för data- och informationsteknik
41296 Göteborg

Besöksadress: Rännvägen 6 B

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?