Software engineering för AI-system - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Software engineering för AI-system

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: DIT821
Sommar
75% Distans
Period: 22 juni 2020 - 28 augusti 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-38603

Om kursen

Kursen behandlar frågor som är relevanta för mjukvaruutveckling av system som använder tekniker för artificiell intelligens (AI), såsom maskininlärning eller storskalig parallell databehandling. Kursen ger (a) en introduktion till grundläggande principer för AI, med betoning på principer och tekniker som används för maskininlärning (ML) och deep learning (DL), och (b) insikter om stöd som behövs för framgångsrik implementering av AI-system. Kursen behandlar AI-systems livscykel: Det innefattar preparering av data (dvs. datainsamling, databehandling, lagring, analys) och byggandet av AI-modeller genom träning och validering. Den diskuterar också användning av data, såsom konsekvenser av att använda olika datamängder för samma mål eller samma datamängd för olika mål. Dessutom diskuterar kursen hur mjukvarusystem behöver struktureras och implementeras för att uppnå den prestanda som krävs för realistiska tillämpningar. Relevanta programvaruarkitekturer och mönster introduceras och diskuteras i samband med ett realistiskt applikationsscenario. Slutligen diskuteras de etiska övervägandena vid användning av data och tillhandahållande av automatiskt skapade lösningar.
Studenterna kommer att lära sig de grundläggande ML- och DL-metoderna, att bearbeta och analysera data i förhållande till kraven och systemets implementeringsmål. Vidare kommer de att lära sig hur resultaten beror på de valda datamängderna inklusive annoteringar. Studenterna kommer att lära sig olika datatyper, som statiska och strömmar, och olika typer av system som använder AI-tekniker

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

DIT821

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen skall studenten minst ha 90hp inom software engineering eller motsvarande, inklusive 7,5hp i objektorienterad programmering (till exempel DIT042 Objektorienterad programmering, 7,5hp), 7,5hp i grundläggande matematiska begrepp såsom mängder, funktioner, relationer, grafer, logaritmer och induktionsbevis (t.ex. DIT022 Grundläggande matematik för mjukvarutekniker, 7,5hp) och 7,5hp i datastrukturer och algoritmer (t.ex DIT181 Datastrukturer och algoritmer).

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: svl@cse.gu.se

Institution

Institutionen för data- och informationsteknik
41296 Göteborg

Besöksadress: Rännvägen 6 B

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?