Ekonomisk geografi IV: Nordens ekonomiska geografi samt självständig uppsats - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ekonomisk geografi IV: Nordens ekonomiska geografi samt självständig uppsats

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: EGG141

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen består av två moment. I moment 1 ges en bred översikt av Sveriges och övriga nordiska länders näringslivsutveckling samt omvärldsberoende i form av utrikeshandel och utlandsproduktion. Momentets tonvikt är att förstå hur enskilda industribranscher förändrats över tid, de viktigare enskilda aktörerna och företagens roll i den ekonomiska utvecklingen, samt hur olika delar av Norden vuxit eller gått tillbaka i betydelse i takt med industriella förändringar. Avslutningsvis uppmärksammas särskilt den regionala ekonomiska utvecklingen i Västsverige genom en ingående analys av näringslivets sammansättning och geografiska förändring. Moment 2 består av ett fristående självständigt uppsatsarbete kring ett fritt valt ekonomisk-geografiskt problemområde. Uppsatsarbetet innebär en praktisk tillämpning av ekonomisk-geografiska frågeställningar, teoretiska utgångspunkter och tillvägagångssätt där grundläggande metoder i vetenskapligt skrivande, ex källkritik och referenssystem introduceras.

För mer information

http://gul.gu.se/public/cour...

Visa mer

Kursplan

EGG141

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Fakultet

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?