Företag och samhälle - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Företag och samhälle

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: EHG230

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vad är ett företag? Vilken relation har företaget till det omgivande samhället? Kursen utgår från företagandet och dess institutionella ramar. Företag bidrar till samhällsnytta genom att framställa varor och tjänster och genom att skapa sysselsättning. Uppfattningen om företagens bidrag till samhällsnyttan är i hög grad beroende av hur det samhällssystem ser ut inom vilket företagen verkar. Vinstintresset kan uppfattas som acceptabelt när det finns ett socialt skyddsnät men ha en annan betydelse när de anställda är mer sårbara. I denna kurs ställs företagens egennytta i förhållande till samhällsnyttan - och båda begreppen problematiseras. Förhållandet mellan samhälle och företag undersöks i ett flertal historiska kontexter. Ett komparativt perspektiv anläggs genom jämförelser över tid och mellan länder .

Läs mer om ekonomisk historia på avdelningens hemsida.

För mer information

http://www.econhist.gu.se

Visa mer

Kursplan

EHG230

Studievägledning

Tanja Feltsen, e-post: svl.es@handels.gu.se, telefon: 031-786 1407

Institution

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?