Europeiskt kulturarv och identitet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europeiskt kulturarv och identitet

Avancerad nivå | 10 hp | Kurskod: EU2112
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 11 oktober 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Den här kursen behandlar och historiserar samtida integrations- såväl som disintegrationsprocesser i Europa, och föreställningar om det europeiska idag. Frågor om kulturarv och identitet är nära länkade till politiska och ekonomiska frågor. Studenter kommer att lära sig att analysera samtida europeiska processer utifrån politiska såväl som sociala perspektiv, för att uppnå en djupgående förståelse av Europas historia. Kursen relaterar flera olika föreställningar om vad det innebär att vara europé, till andra konkurrerande, komplementerande och direkt motsatta identiteter, genom att analysera konstruktionen av historia och minne inom europeiska institutioner.

Kursen ges av representanter från olika akademiska discipliner med olika perpsektiv på europeisk integration, kulturarv och identitet. Kursens tvärvetenskaplighet erbjuder studenter såväl teoretiska insikter som praktiska erfarenheter av olika fält inom europakunskap.

För mer information

https://pol.gu.se/english/ed...

Visa mer

Kursplan

EU2112

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin, humanistiska disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Student counsellor, +46 31 786 1189, studentcounselling@pol.gu.se

Institution

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?