Europeisk integration: aktuell forskning och teori - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europeisk integration: aktuell forskning och teori

Avancerad nivå | 10 hp | Kurskod: EU2113
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 12 oktober 2020 - 22 november 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursen innehåller den teoretiska grunden för ett brett tvärvetenskapligt och problemorienterat förhållningssätt till den europeiska integrationen. Syftet är att öka den teoretiska förståelsen av juridiska, politiska, ekonomiska och sociala aspekter av den europeiska integrationsprocessen, genom att presentera olika infallsvinklar på ämnet och förståelse för de aktuella europeiska fenomenen. Studenterna kommer att lära sig om institutionerna, deras processer, praxis och problemen med europeisk integration samt få en översikt över och förmåga att muntligt och skriftligt kritiskt reflektera över och diskutera aktuell teori och forskning om olika processer för europeisk integration. Kursen är baserad på tematiska föreläsningar, seminarier och studenternas egna presentationer. Under kursens gång deltar förläsare från olika akademiska discipliner med olika infallsvinklar på den europeiska integrationen, vilket ger kursen en tvärvetenskaplig karaktär och ger studenterna inblick i de teoretiska och praktiska erfarenheter från olika områden inom europeiska studier.

För mer information

https://pol.gu.se/english/ed...

Visa mer

Kursplan

EU2113

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Student counsellor, +46 31 786 1189, studentcounselling@pol.gu.se

Institution

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?