Corporate Sustainability, kandidattermin - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Corporate Sustainability, kandidattermin

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: FEC50 | Hållbarhetsfokuserad
VT 2021
100% Dag
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 6 juni 2021
Öppnar 15 september GU-28109

Om kursen

Kurspaketet består av kandidatkursen Corporate Sustainability samt Corporate Sustainability kandidatuppsats

Om Corporate Sustainability

Det blir allt viktigare för företag att integrera hållbarhetsaspekter i strategier, i den operativa verksamheten och i kommunikationen med intressenter. Kursen bygger vidare på dina kunskaper från tidigare kurser i företagsekonomi, och lägger fokus på hur hållbarhetsaspekter kopplas till många av de uppgifter som utförs i företag.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som miljöstrateg/controller eller projektledare med fokus på förändring och ekonomi.

Kurser

Kurspaketet består av två delar. Den första delen är en teorikurs som ges på engelska och under del två skriver du en kandidatuppsats.

Teorikursen har fyra delar:

  • Hållbara strategier och tillgångar
  • Hållbar operativ styrning
  • Hållbar redovisning och marknadsföring
  • Forskning inom hållbart företagande

Hållbara strategier och tillgångar handlar om hur hållbarhet integreras i företags långsiktiga planering och du lär dig om argument för hållbart företagande, strategier, och värdering av tillgångar.

Hållbar operativ styrning ger dig kunskap om hur hållbarhetsaspekter kan integreras i företagets styr- och kontrollfunktioner. Bland annat lär du dig om företagets försörjningskedja, inköpsfunktion och miljökostnadsredovisning.

Hållbar redovisning och marknadsföring fokuserar på intressentkommunikation, hållbarhetsrapportering, konsumentrelationer, och certifieringar.

I den sista kursen, Forskning inom hållbart företagande, väljer du ett specifikt ämne inom hållbart företagande och formulerar en forskningsfråga inom ämnet.

Syftet är att du ska få fördjupade kunskaper i företagsekonomi genom att analysera hur  hållbarhetsaspekter integreras i företags verksamheter. Fallstudier och exempel från verkligheten kommer att användas för att hjälpa dig att tillämpa generella koncept i praktiska situationer.

Terminen avslutas med en kandidatuppsats.

Kursmål

Efter avklarad kurs kommer du att kunna förklara teoretiska koncept och resultat samt tillämpa och kommunicera din kunskap som relaterar till hållbart företagande. Du kommer också kunna kritiskt granska litteratur och formulera forskningsfrågor relaterat till ämnet.

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs minst 105 högskolepoäng varav minst 45 högskolepoäng från FEK101 Företagsekonomi, Organisation och ledarskap, 7,5 hp, FEK102 Företagsekonomi, Marknadsföring, 7,5 hp, FEK103 Företagsekonomi, Externredovisning, 7,5 hp, FEK104 Företagsekonomi, Ekonomistyrning, FEK201 Företagsekonomi, Strategisk marknadsföring 7,5 hp, FEK202 Företagsekonomi, Strategi 7,5 hp, FEK203 Företagsekonomi, Lönsamhet och finansiering 7,5 hp och FEK204 Företagsekonomi, Operativ styrning 7,5 hp alternativt från FEG100 Företagsekonomi 1, 30 hp och FEG200 Företagsekonomi 2, 30 hp eller motsvarande kurser.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10, besök drop in Vasagatan 1, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?