Avancerad externredovisning med magisteruppsats - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad externredovisning med magisteruppsats

Avancerad nivå | 30 hp | Kurskod: FED10
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
Stängd GU-18150

Om kursen

Kurspaketet består av kursen Avancerad externredovisning samt en magisteruppsats. Syftet med kurspaketet är att ge en bred och djup kunskap om externredovisning. Kurspaketet utgör dessutom en lämplig förberedelse för de studenter som i framtiden ska avlägga revisorsprov för att bli auktoriserad revisor. För att söka kurspaketet krävs en kandidatexamen inom redovisning eller motsvarande. Följande kurser om vardera 15 hp ingår i paketet: Externredovisning avancerad nivå samt Magisteruppsats inom externredovisning. Den första kursen behandlar olika aspekter av externredovisning och består av två avsnitt; normer och deras tillämpning samt redovisning i kontext. Lärare på kurserna har både akademisk och praktisk bakgrund. Ett nära samarbete med näringslivet görs via gästföreläsningar och genom att företag involveras i praktikfall. Kurspaketet leder till en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna, men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till yrken som ekonomichef, controller, redovisningsekonom och konsult inom olika områden.

För mer information

https://fek.handels.gu.se/ut...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs minst 180 hp varav 90 hp företagsekonomi inklusive kandidatuppsats och en inriktning mot redovisning inkluderande koncernredovisning eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?