Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket

Avancerad nivå | 60 hp | Kurskod: FED20
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 6 juni 2021
Stängd GU-18151

Om kursen

Kurspaketet innehåller kurser som i samråd med branschen anses användbara för en revisor. Kurserna utgör dessutom en lämplig förberedelse för de studenter som i framtiden ska avlägga revisorsprov för att bli auktoriserad revisor. För att söka kurspaketet krävs en kandidatexamen inom redovisning eller motsvarande. Följande kurser om vardera 15 hp ingår i paketet: Externredovisning avancerad nivå, Juridik för ekonomer, Beskattningsrätt 1 samt Magisteruppsats inom externredovisning. Undervisningen varvar teoretiska studier med praktisk tillämpning. Lärare på kurserna har både akademisk och praktisk bakgrund. Ett nära samarbete med näringslivet görs via gästföreläsningar och genom att företag involveras i praktikfall. Studenter lär sig reglering och praktisk tillämpning inom såväl externredovisning som juridik. Kurspaketet leder till en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden. Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna, men utbildningen är bredare och öppnar dörrar till yrken som ekonomichef, controller, redovisningsekonom och konsult inom olika områden.

För mer information

https://fek.handels.gu.se/ut...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: 180 hp varav 90 hp företagsekonomi inkl kandidatuppsats och en inriktning mot redovisning inkluderande koncernredovisning och juridisk grundkurs eller motsvarande utbildning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B eller Svenska 3 och Engelska A eller Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?