Affärssystem med tillämpning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Affärssystem med tillämpning

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FEG210
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 7 november 2018 - 20 januari 2019
Stängd GU-18121

Om kursen

Denna kurs består av två delkurser: 7,5 p Affärssystem och delkurs 2a, 7,5 p Ekonomistyrning alternativt delkurs 2b, 7,5 p Logistik. Varje delkurs innehåller ett teoretiskt och ett praktiskt avsnitt.

Digitaliseringen av samhället påverkar organisationer i allt större utsträckning. Det påstås att framtidens vinnare kommer att bli de som ligger först i den digitala omställningen. Därför behövs ökad kunskap och förståelse för hur data kan genereras, analyseras och visualiseras för att bättre stödja styrning av och beslutsfattande inom organisationer. Denna kunskap är också viktig då företag i större utsträckning försöker balansera traditionellt ekonomiskt fokus med ökat ansvarstagande. Dessutom förlorar organisationer miljarder kronor på grund av felaktiga värderingar och svårigheter vid implementering av affärssystem.

Delkurs 1, Affärssystem syftar till att ge att ge studenten ökad förståelse för innebörden av olika typer av affärssystem och skapa förståelse för den komplexitet som kan uppstå vid värdering av investeringar samt vid implementering. Den praktiska delen i kursen består av att studenten får använda olika affärssystem till att lösa enklare uppgifter som kan äga rum inom en organisation.

Delkurs 2a, Ekonomistyrning ger studenten ökad förståelse för olika moderna analysverktyg, hur de fungerar och hur kan användas för att stödja ekonomistyrning. Studenten får även praktisk tillämpa olika typer av analysverktyg.

Delkurs 2b, Logistik ger studenten ökad förståelse för möjliga tillämpningar av informations teknologi inom logistikområdet och ett antal tillämpningar studeras i detalj.

Efter avslutad kurs ska studenten:

  • ha kunskap om olika typer av affärssystem
  • ha kunskap om komplexiteten gällande värdering och implementering av affärssystem
  • Ha förståelse för hur olika typer av analysverktyg kan stödja verksamheter
  • behärska grundläggande användning av olika affärssystem och analysverktyg

För mer information

http://www.fek.handels.gu.se

Visa mer

Kursplan

FEG210

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat om minst 45 hp från FEG100 Företagsekonomi 1 och FEG200 Företagsekonomi 2 eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Kursen ges vid

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?