Digitalisering och styrning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Digitalisering och styrning

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FEG211

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen Digitalisering och styrning, 15 hp, innehåller två delkurser, en generellt kring hur digitalisering och informationssystem påverkar en organisations inre och yttre effektivitet, och en med inriktning mot ett specifikt tillämpningsområde. De tillämpningsområden som erbjuds i denna kurs är logistik och ekonomistyrning. Digital teknik förändrar idag förutsättningarna för de flesta verksamheter. Det finns därför ett omfattande behov att utifrån ett organisatoriskt perspektiv skapa sig en förståelse för de möjligheter som digitaliseringen innebär men även för dess utmaningar. Denna kurs syftar till att öka förståelsen för vad digitalisering innebär för organisationer samt för olika trender som kan kopplas till utvecklingen av digital teknik. Vidare hur den organisatoriska styrningen påverkas av digitaliseringen och ger även en ökad förståelse för den komplexitet som finns relaterad till de två teman, värdering av informationssystem, samt implementering av informationssystem. Ett annat inslag i kursen är praktisk tillämpning av ett affärssystem och ett beslutsstödsystem. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, grupparbeten och laborationer.

För mer information

https://fek.handels.gu.se/ut...

Visa mer

Kursplan

FEG211

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?