Corporate Sustainability kandidatkurs - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Corporate Sustainability kandidatkurs

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FEG32S | Hållbarhetsfokuserad
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 25 mars 2020
Stängd GU-28145

Om kursen

15 hp teorikurs som komplement till din kandidatinriktning. Hållbarhetsfrågor har blivit allt viktigare för företagsledare. När företag ska integrera hänsyn till miljö- och sociala frågor i sina strategiska och operativa processer, behöver de balansera behoven att vara lika och olika sina konkurrenter. Genom att vara lika, uppnår företag acceptans från viktiga intressenter och förbättrar sina överlevnadsmöjligheter. Genom att vara olika, uppnår företag potentiellt konkurrensfördelar och förbättrar sina lönsamhetsmöjligheter. En röd tråd genom hela kursen är diskussioner om hur företag hanterar denna strategiska balansgång mellan att vara lika och olika när de integrerar hållbarhetsfrågor i sin verksamhet. Fallstudier och exempel från verkligheten kommer att användas under hela kursen för att hjälpa studenterna att applicera generella koncept i praktiska situationer.

Kursen inleds och avslutas med diskussioner om hur miljö- och sociala frågor kan kopplas till företagsstrategier. Här ges en överskådlig teoretisk förståelse för hur hållbara affärsstrategier utvecklas i olika branscher och verksamheter, hur etiska överväganden kommer in i företags strategier, och hur konsekvens-analyser med olika tidshorisont görs. Efter denna initiala fokus på hållbara affärsstrategier följer tre delmoment marknads- och produktutveckling, kalkylering och finansiering, samt som fördjupar tidigare inhämtade grundläggande kunskaper inom företagsekonomi genom att koppla dessa kunskaper till hållbar utveckling. Kursen avslutas med att de olika delmomenten ånyo samlas ihop med utgångspunkt i hur företag kan integrera hållbarhet och affärsstrategier.

Varje kursomgång bygger på olika praktiska fallbeskrivningar, så att varje moment av kursen innebär applicering av teoretiska kunskaper på några typer av verksamheter, i samarbete med företrädare från verksamheterna ifråga.

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

FEG32S

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat om minst 105 hp varav 45 hp från FEG100 Företagsekonomi 1 och FEG200 Företagsekonomi 2 eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10. Besök drop in, hus L1:  mån-ons 10.00-12.30, mån även 13.30-15.00

Kursen ges vid

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?