Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Avancerad externredovisning med juridik, kurspaket

Avancerad nivå | 60 hp | Kurskod: FEKP8

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kurspaketet innehåller kurser som i samråd med branschen anses användbara för en revisor. Kurserna utgör dessutom en lämplig förberedelse för de studenter som i framtiden ska avlägga revisorsprov för att bli auktoriserad revisor. För att söka kurspaketet krävs en kandidatexamen inom redovisning eller motsvarande. Följande kurser om vardera 15 hp ingår i paketet: Externredovisning avancerad nivå, Juridik för ekonomer, Beskattningsrätt 1 samt Magisteruppsats inom externredovisning. Undervisningen varvar teoretiska studier med praktisk tillämpning. Lärare på kurserna har både akademisk och praktisk bakgrund. Ett nära samarbete med näringslivet görs via gästföreläsningar och genom att företag involveras i praktikfall. Studenter lär sig reglering och praktisk tillämpning inom såväl externredovisning som juridik. Många studenter väljer en karriär inom revision efter studierna och kurspaketet är skräddarsytt för dem. Utbildningen är dock bred och öppnar dörrar till fler yrken. Tidigare studenter arbetar bland annat som ekonomichef, controller, finansanalytiker och konsult inom olika områden.

Visa mer

Studievägledning

E-post: fek-studievagledning@handels.gu.se Tfn: 031-786 1514; mån-tors 9-10 Besök: Vasagatan 1, hus J plan 3, mån-tors 10-12

Institution

Företagsekonomiska institutionen
Box 610
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?