Materialets språklighet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Materialets språklighet

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FGKMSH
Sommar
50% Distans
Period: 8 juni 2020 - 28 augusti 2020
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 5 av vilka 5 är obligatoriska.
Stängd GU-35000

Om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att diskutera materialitet och materialens betydelser i konstnärlig gestaltning med utgångspunkt i ett eget projektarbete.

Kanske är du yrkesverksam konstnär eller konsthantverkare, går en konstnärlig utbildning eller program vid en annan institution och är intresserad av att undersöka ett ämne från ett konstnärligt perspektiv. Kursen är på grundnivå och vänder sig till sökande både med och utan tidigare erfarenhet av högskolestudier.

Undervisningen består av handledning kring ett eget projekt och seminarier där materiell språklighet diskuteras utifrån föreläsningar och litteratur. Genom praktiskt konstnärligt arbete kommer du få utveckla din medvetenhet kring relationer mellan teknik, metoder och uttryck. Du kommer också få diskutera och reflektera över relationerna mellan konstnärlig intention, materiellt uttryck och kontext.

Kursen är en distanskurs med träffar vid HDK-Valand i Göteborg som innehåller föreläsningar, grupphandledning, individuell handledning samt kursredovisning. Det praktiska arbetet utför du i egen ateljé eller verkstad.

 

För mer information

https://hdk-valand.gu.se/utb...

Visa mer

Kursplan

FGKMSH

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet finns på http://hdk-valand.gu.se/utbildning/fristaende-kurser.

Studievägledning

studievagledning@hdk-valand.gu.se

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?