Mellan design och arkitektur - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mellan design och arkitektur

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKADAR | Hållbarhetsrelaterad
VT 2020
50%
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

En praktisk och teoretisk kurs om hur metoder och verktyg inom design kan användas för att påverka grundläggande koncept och synsätt inom byggnation.

I frågor som rör delaktighet, produktion och konsumtion syftar kursen till att problematisera kring hur arkitektur på olika sätt kan anpassas till miljö- och samhällsförändringar genom att se byggnader som designobjekt. Det är en tvärdisciplinär kurs, vilket innebär fokus på både design och arkitektur.

Kursen ska utveckla förståelse och praktisk kännedom om arkitektur som ett designområde. Du ska få förståelse för och kunna använda historiska och nutida byggnader som exempel på hur designmetoder och tillvägagångssätt använts i arkitektur. En betydande del av kursen består av ett eget designarbete som redovisas muntligt, visuellt och materiellt.

Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, handledning och studiebesök. Kursen ges på engelska.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKADAR

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde krävs minst 180hp inom design, arkitektur eller motsvarande.

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du under respektive kurs på www.hdk.gu.se/utbildning/fristaende-kurser. Inskickat arbetsprov krävs för komplett anmälan.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?