Design och det posthumanistiska perspektivet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Design och det posthumanistiska perspektivet

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKADPH | Hållbarhetsfokuserad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Detta är en kurs där vi undersöker vad ett posthumanistiskt perspektiv kan innebära i en designkontext. Genom ett eget projekt som du arbetar med under kursen skapas även förståelse för hur du som designer på konstnärlig grund kan bidra och relatera till ett tvärvetenskapligt och posthumanistiskt präglat fält såsom miljöhumaniora.

 

I det egna projektet ska du kritiskt diskutera hur design och det posthumanistiska mer-än-människa-perspektivet kan påverka i hållbarhetsfrågor. Exempel på frågeställningar och ämnen att undersöka är utnyttjandet av naturresurser, upprätthållandet av livsviktiga ekosystem, rättvisefrågor, hur normer påverkar förhållandet mellan människa och natur samt hur design har inflytande över människors påverkan på miljön.

 

Du examineras genom en muntlig presentation av ditt individuella designprojekt samt en visualisering som tydliggör ditt arbete. Du examineras även på en skriftlig uppgift som innebär att du beskriver ett urval relevanta designreferenser samt reflekterar över hur ditt eget arbete förhåller sig till dessa.

 

Undervisningen sker genom seminarier, föreläsningar, workshoppar samt handledning individuellt och i grupp. Kursen ges på engelska.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKADPH

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?